Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОПи втрачають страховий стаж під час війни у разі несплати ЄСВ — ПФУ

Реклама

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області на своїй Фейсбук-сторінці повідомило, що право не сплачувати ЄСВ під час воєнного стану не передбачає зарахування відповідних періодів роботи до страхового стажу.

Нагадаємо, що у зв'язку з дією воєнного стану фізособам-підприємцям незалежно від обраних ними систем оподаткування надали право тимчасово, у період з 1 березня 2022 року та впродовж 12 місяців після скасування воєнного стану не нараховувати та не сплачувати ЄСВ. Такий крок застосований задля зменшення фінансового навантаження на підприємців та стимулювання їх до продовження діяльності, необхідної для країни в складних умовах війни.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням

Однак, у разі прийняття рішення не сплачувати ЄСВ, слід пам'ятати, що відповідні періоди роботи не будуть зараховані до страхового стажу для призначення пенсії в майбутньому.

Зважайте, що відповідно до вимог чинного законодавства, до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди діяльності, за які повністю сплачені страхові внески. Розмір щомісячного внеску не має бути меншим за встановлений законом мінімальний (з 01.01.2022 - 1430 грн).

Читайте також «Нові правила оподаткування для єдинників під час війни».

.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини