Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді пропонують дозволити виїзд за кордон під час війни одній із категорій чоловіків

Реклама

Рада може зробити можливим виїзд українських моряків, які мають діючи Свідоцтва фахівця та діючі договори (контракти), за межі України в період дії правового режиму воєнного стану.

Для цього зареєстрували законопроект № 7461 від 13.06.2022 року.

Хочеш отримати більше інформації з цього кадрового питання? Замов LIGA360:HR-Менеджер. Один пошуковий запит - уся аналітика, коментарі, законодавство з теми. Деталі за посиланням.

Пропоновані зміни спрямовані на:

- встановлення норми, що під час мобілізації, на особливий період призову на військову службу не підлягають українські моряки. При цьому за згодою українських моряків вони матимуть право призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період;

- встановлення виключення із загального правила щодо обмеження виїзду за межі України на період дії правового режиму воєнного стану, в тому числі, військовозобов'язаних українських моряків.

Таку пропозицію пояснюють тим, що У 2021 році Україна посіла шосте місце у світі за кількістю працюючих моряків (4,04%). Через заборону виїзду з України найближчим часом українськи моряки можуть втратити позиції на міжнародному ринку. За оцінками експертів українські моряки привозять до країни $3-4 млрд щорічно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини