Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

План рахунків бухобліку скоригують

Реклама

Мінфін розробив проект наказу «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського облік».

Документ повинен врегулювати:

- особливості інвентаризації підприємствами, які знаходяться на тимчасово окупованій території та/або в районах проведення воєнних (бойових) дій;

- відображення в бухгалтерському обліку господарських операцій з електронними грошима емітентами, які не є банками;

- привести у відповідність до вимог МСФЗ для малих та середніх підприємств відображення в бухгалтерському обліку основних засобів.

Роз'яснення з “гарячих тем” бухгалтерського обліку є в LIGA360:Бухгалтер. Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Зокрема, буде видалена із Плану рахунків та інструкції про його застосування згадка про рахунок 85 «Інші затрати».

Також буде уточнено, що строк корисного використання (експлуатації) та ліквідаційна вартість об'єкта основних засобів переглядається на кінець звітного року у разі зміни очікуваних економічних вигод від його використання. Суму нарахованої амортизації всі підприємства відображають збільшенням суми зносу основних засобів і витрат підприємства, крім випадків, коли сума нарахованої амортизації включається до собівартості іншого активу і балансової вартості такого активу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини