Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові правила пільгового розмитнення авто для частини платників податків — законопроєкт

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо підтримки суб'єктів господарювання, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації по відношенню до України та бойових дій на території України понесли економічні втрати у вигляді знищення чи пошкодження майна» № 7496 від 27.06.2022 р.

Він, зокрема, пропонує внести зміни до ПКУ, доповнивши його новим пунктом 70. Останній має установити, що платники податків - суб'єкти господарювання всіх форм власності, які внаслідок збройної агресії росії та бойових дій на території України понесли економічні втрати у вигляді знищення чи пошкодження майна в обсязі більше 10% балансової вартості активів станом на 01.01.2022 р., мають право на ряд пільг.

Таких платників податків тимчасово, з 01.08.2022 р. на період дії воєнного стану на території України звільнять від оподаткування ПДВ, акцизним податком, а також від обкладення ввізним митом операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту, з метою використання у власній господарській діяльності наступних товарів:

- транспортних засобів, торговельних суден, а також повітряних суден, призначених для комерційних повітряних перевезень і виконання авіаційних робіт;

- сільськогосподарської техніки;

- виробничого устаткування та обладнання;

- комплектуючих засобів до транспортних засобів, торговельних та повітряних суден, сільськогосподарської техніки, виробничого устаткування та обладнання.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

При цьому зазначене звільнення від оподаткування допускається щодо операцій з товарами, загальна вартість яких не перевищує обсяг завданої шкоди (вартості втраченого, знищеного чи пошкодженого внаслідок збройної агресії росії та бойових дій на території України майна відповідного суб'єкта господарювання), підтвердженої експертним висновком в установленому порядку.

Водночас законопроєктом встановлюються й обмеження для суб'єктів господарювання, які скористались зазначеною пільгою, щодо відчуження ввезених із-за кордону відповідних транспортних засобів, торговельних та повітряних суден, сільськогосподарської техніки, устаткування, обладнання, а також комплектуючих засобів до них.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини