Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено Інструкцію про порядок відкриття та закриття рахунків клієнтам — рішення НБУ

Реклама

Нацбанк постановою від 07.07.2022 р. № 138 (далі - Постанова № 138) вніс зміни до Інструкції про порядок відкриття та закриття Національним банком України рахунків клієнтам.

Згідно вимог зазначеної постанови Національний банк має розробити форми заяв про відкриття/закриття рахунків із зазначенням реквізитів, перелік яких змінив Кабмін. При цьому уточнили, що слід вважати поточним рахунком.

Під час відкриття/закриття рахунку клієнту перевірятимуть наявність інформації про внесення такої особи до Єдиного реєстру боржників та у разі її наявності надіслати повідомлення в установленому законодавством України порядку органу державної виконавчої служби або приватному виконавцю про відкриття/закриття рахунку клієнта, унесеного до Єдиного реєстру боржників, у день відкриття/закриття рахунку.

Максимальний функціонал - вигідна ціна. Тільки до Дня бухгалтера скористайтеся знижкою 30% на рішення LIGA360. Професійні видання, модуль воєнного стану, база податкових знань й законодавство зібрані в єдиному рішенні. Замов прямо сьогодні.

Також оновили порядок відкриття Національним банком рахунків умовного зберігання (ескроу) клієнтам та порядок закриття Національним банком рахунків клієнтів.

Постанова № 138 набирає чинності з 01.08.2022 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини