Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сума ЄСВ не перенесена єдинником з Додатку 1 у рядок 21 декларації: чи подавати уточнюючу

11 липня 2022, 17:00
553
0
Реклама

Нарахування суми ЄСВ за даними звітного (податкового) періоду в інтегрованій картці платника здійснюються на підставі показників Додатка 1.

Згідно з приміткою 8 до декларації невід'ємною її частиною декларації є Додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі - Додаток 1), який подається та заповнюється ФОП-єдинниками відповідно до пп. 296.2 та 296.3 ПКУ та які є платниками ЄСВ відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону про ЄСВ.

При цьому розд. VІІ «Визначення зобов'язань із сплати єдиного внеску за даними звітного (податкового) періоду» декларації передбачено заповнення рядка 21 «Сума єдиного внеску, яка підлягає сплаті на небюджетні рахунки, за даними звітного (податкового) періоду», до якого переноситься підсумковий результат з графи 4 розд. 9 Додатку 1.

Скористайтесь спеціальною пропозицією LIGA ZAKON до Дня бухгалтера. Тільки зараз рішення LIGA360:Бухгалтер можна придбати зі знижкою 30%. Обирайте тариф "Професійний" чи "Преміум" прямо зараз.

Таким чином, у разі не відображення зазначеної суми ЄСВ у рядку 21 декларації єдиннику не потрібно подавати уточнюючу декларацію.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини