Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Позначку про зв'язок хвороби (травми) із виробництвом в е-лікарняному проставляють у Фонді соцстраху

Реклама

Фонд соцстраху нагадує, що в разі травм чи профзахворювання під час виконання посадових обов'язків допомогу в обсязі 100% середнього доходу незалежно від стажу фінансує саме Фонд.

Причина непрацездатності важлива при призначенні допомоги та поданні до Фонду соцстраху заяви-розрахунку. Однак на початку, незважаючи на обставини набуття хвороби або отримання травми, пацієнтам автоматично створюють е-лікарняний з причини «1 - Тимчасова непрацездатність з хвороби або травми, що не пов'язані з нещасним випадком на виробництві».

Знижка 30% на рішення LIGA360 для бухгалтерів - тільки у липні. Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про акцію LIGA ZAKON за посиланням.

Якщо ж випадок стався внаслідок професійної діяльності працівника, то одночасно розпочнуть процедуру розслідування. В розслідуванні професійного захворювання або нещасного випадку беруть участь, зокрема, представники Фонду соцстраху. Коли при розслідування зв'язок з виробництвом буде підтверджено, то вони повідомлять про потребу оновити причину непрацездатності в е-лікарняному на:

- «11 - Тимчасова непрацездатність внаслідок професійного захворювання»

- або «12 - Тимчасова непрацездатність внаслідок нещасного випадку на виробництві».

Інформацію оновлюють фахівці Фонду соцстраху. Відмічений ними зв'язок із виробництвом відображають як уточнену причина непрацездатності і вона доступна при перегляді е-лікарняного в особистих кабінетах роботодавця і застрахованої особи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини