Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи повинен звітувати з ПДВ мобілізований ФОП — ДПС

Реклама

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомило інформацію про nро те, чи завжди спрацьовує звільнення мобілізованого ФОПа від подання звітності.

При цьому сппершу нагадали, що відповідно до ч. 3 ст. 39 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» від 25.03.1992 р. № 2232-XII за громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період не припиняється реєстрація підприємницької діяльності ФОПів.

Липень - час спростити роботу бухгалтера. Тільки до дня бухгалтера LIGA ZAKON надає скидку на ИТ-платформу LIGA360 для вирішення робочих завдань. Купите тариф "Професійний" і "Преміум" із скидкою 30%.

Водночас Законом № 1275-VII передбачено, що тимчасово мобілізовані на військову службу підприємці і самозайняті особи звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з ПДФО і ЄСВ за себе та єдиного податку.

Отже, чинне законодавство не звільняє мобілізованих ФОПів - платників ПДВ від обов'язку нараховувати, сплачувати ПДВ та подавати звітність з ПДВ.

Але якщо за звітний період не виникають об'єкти оподаткування, або якщо відсутні показники, які підлягають декларуванню, то податкову звітність з ПДВ не потрібно подавати (п. 49.2 ПКУ).

Таким чином, ФОП - платник ПДВ, мобілізований до Збройних сил України, за звітні періоди, в яких відсутні операції з постачання або придбання товарів/послуг та відсутні інші показники, які підлягають декларуванню, не зобов'язаний подавати податкову звітність з ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини