Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердив зміни до форми декларації акцизного податку

Реклама

Наказом Мінфіну від 31.05.2022 р. № 151 затверджено зміни до форми декларації акцизного податку і порядку її заповнення та подання. Вони запрацюють із дня офіційного опублікування цього наказу.

Серед змін, зокрема:

1. Суб'єкт господарювання, який є платником податку відповідно до пп. 212.1.17 ПКУ, реалізує тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, рідини, що використовуються в електронних сигаретах, заповнює та подає розділ Д та додаток 61.

2. Також з'явився додаток 7 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації електричної енергії»

Де бухгалтеру шукати актуальні форми й бланки? Усі чинні документи є в LIGA360:Бухгалтер. Тільки сьогодні придбай зі знижкою 30%.

3. Викладено у новій редакції:

- у розділі А "Податкові зобов'язання із спирту етилового та інших спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива та продуктів із вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об'ємних одиниць та більше" рядки за кодами операції "А14", "А15";

- розділ Д "Податкові зобов'язання з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів";

- примітки до розділу Д "Податкові зобов'язання з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, а також виробниками та/або імпортерами тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах";

- розділ Е "Податкові зобов'язання з реалізації електричної енергії".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини