Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено оподаткування міжнародних посилок – новий Закон

Реклама

18 липня 2022 р. у Голосі України було опубліковано Закон України "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо оподаткування митними платежами товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях та порядку їх декларування" від 25.01.2022 р. № 1999-ІХ (далі - Закон про внесення змін до МКУ).

Зміни, які вносяться до Митного кодексу України торкнуться неоподатковуваної вартість посилок, що завозяться на митну територію України та декларування міжнародних поштових та експрес-відправлень.

Головна новація цього Закону - неоподатковувану вартість посилок, що завозяться на митну територію України, збільшили зі 100 до 150 євро.

Законом про внесення змін до МКУ передбачається, що оподатковуватиметься лише частина вартості, що перевищує ліміт в 150 євро.

Нова неоподатковувана межа для міжнародних посилок діє для юридичних осіб-отримувачів посилок із 19.07.2022 р., а для фізосіб - через півроку від зазначеної дати.

Скористайтесь спеціальною пропозицією LIGA ZAKON до Дня бухгалтера. Тільки зараз рішення LIGA360:Бухгалтер можна придбати зі знижкою 30%. Обирайте тариф "Професійний" чи "Преміум" прямо зараз.

Законом про внесення змін до МКУ запроваджується електронне декларування міжнародних поштових та експрес-відправлень шляхом подання операторами поштового зв'язку та експрес-перевізниками відповідних реєстрів (тимчасових та додаткових), визначення відомостей, що вносяться у такі реєстри, встановлення процедури та строків їх подання митному органу. Законом закріплено виключно у письмовій формі декларування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Законом також розширено перелік документів, якими може підтверджуватись фактурна вартість товарів громадянами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини