Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріусам визначили порядок подання звітів про пенсійний збір через вебпортал ПФУ

Реклама

ПФУ визначив механізм подання через веб-портал електронних послуг ПФУ звітів, передбачених п. 19 Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затвердженого постановою КМУ від 03.11.1998 р. № 1740, у вигляді електронного документа з використанням електронного підпису.

Це стосується, зокрема, нотаріусів, які подають щокварталу до 20 числа наступного місяця органам ПФУ за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса звіт про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна та.

Де підприємцю шукати актуальну інформацію? Усе необхідне знайдеш у рішенні LIGA360:Підприємець. Новини, аналітика, онлайн-звітність, форми та бланки. Більше за посиланням.

Подають звіт через вебпортал ПФУ з використанням технологій віддаленого доступу (вебтехнологій) та автоматизованої передачі і обробки інформації і включає самостійну реєстрацію уповноваженої особи на вебпорталі та заповнення нею обов'язкових реквізитів електронного документа.

Отриманий звіт реєструють програмним забезпеченням вебпорталу ПФУ, про що автоматично інформують уповноважену особа шляхом надсилання їй квитанції через електронний кабінет на вебпорталі.

У квитанції зазначають реквізити прийнятого (зареєстрованого) або неприйнятого (із зазначенням причини) звіту, результати його обробки (дата та час приймання (реєстрації), результати автоматизованої перевірки.

Джерело: постанова Правління ПФУ від 01.06.2022 р. № 8-1.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини