Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстраху пояснив, як дізнатися про дату оплати лікарняних

Реклама

Фахівці Фонду соцстрахування відповіли на поширені запитання працівників в умовах воєнного стану.

1. Від чого залежить дата виплати лікарняних і декретних допомог від Фонду соцстрахування?

Дата фінансування допомоги залежить від дати отримання заяви-розрахунку від роботодавця. До моменту отримання такої заяви Фонду невідомо про потребу у виплаті допомоги і її суму. Якщо заяву подано в електронному вигляді, про її прийняття надійде квитанція - саме на цю дату необхідно орієнтуватись. Її можна уточнити у бухгалтерії.

2. Чи продовжує Фонд соцстрахування фінансувати лікарняні під час війни?

Бюджет Фонду складається із частки ЄСВ в розмірі 9,57% від 100% ЄСВ. У міру сплати ЄСВ роботодавцями кошти надходять на рахунок Фонду і одразу направляються на виплати.

3. Як дізнатись, коли оплатять лікарняний або декретну допомогу?

Інформація щодо стану фінансування лікарняних і декретних допомог щодня оновлюється у телеграм-каналі t.me/socialfund за тегом #фінансування_оперативно. Після фінансування необхідно декілька банківських днів, доки кошти надійдуть на рахунок роботодавця - інформація про це оновиться за тегом #фінансування_страхувальників у розрізі регіонів. Орієнтуватись треба на дату прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець сформував за вашим лікарняним.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

3. Як отримати допомогу від Фонду соцстрахування, якщо роботодавець знаходиться на тимчасово окупованій території або не може подати заяву-розрахунок через бойові дії?

У такому випадку працівник може особисто звернутись до будь-якого зручного відділення Фонду, який нарахує допомогу напряму.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини