Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи скорочуються в період війни щорічні основні відпустки посадовців місцевих рад

Реклама

НАДС опублікувало добірку відповідей на питання, які виникають у зв'язку із тим, що Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2136-IX тепер поширюється на проходження державної служби, служби в органах місцевого самоврядування.

Серед таких питань, чи будуть скорочені основні щорічні відпустки посадових осіб місцевого самоврядування з 30 до 24 днів у зв'язку з набранням чинності Закону № 2352?

В період воєнного стану щорічна основна відпустка за рішенням роботодавця може бути обмежено тривалістю 24 календарні дні за поточний робочий рік (ч. 1 ст.12 Закону № 2136).

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Тож не відбувається автоматичного скорочення днів відпустки у зв'язку із поширенням на посадових осіб місцевого самоврядування положень Закону № 2136. Скоротити кількість цих днів можна за рішенням відповідного керівника (сільського, селищного, міського голови, голови районної, районної у місті, обласної ради).

Якщо тривалість щорічної основної відпустки працівника становить більше 24 календарних днів, то не використані у період воєнного стану дні такої відпустки переносяться на період після припинення або скасування воєнного стану.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини