Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафують ФОПів за порушення ведення обліку товарних запасів, виявлені при перевірці

Реклама

Податківці пояснили, чи застосовується ФОП, у т.ч. платника ЄП під час перевірок у період воєнного стану фінансова та адміністративна відповідальність за порушення ведення обліку товарних запасів, визначеного наказом Мінфіну від 03.09.2021 р. № 496.

При перевірках у період воєнного стану до ФОП, які реалізують підакцизні товари, що не обліковані у встановленому порядку, та/або не надали під час перевірки документи, які підтверджують облік таких товарів, які знаходяться у місці продажу (господарському об'єкті), за рішенням органів ДПС застосовують фінансову та адміністративну відповідальність.

До ФОП, у тому числі платників ЄП, які не реалізують підакцизні товари, під час перевірок у період воєнного стану за порушення ведення обліку товарних запасів, визначеного наказом Мінфіну від 03.09.2021 р. № 496, застосовують лише адміністративну відповідальність.

Знижка 30% на рішення LIGA360 для бухгалтерів - тільки у липні. Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про акцію LIGA ZAKON за посиланням.

Адже тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог Закону № 265 не застосовують, крім санкцій за порушення порядку розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.

За порушення встановленого законом порядку розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, накладають адміністративний штрафу на осіб, які здійснюють розрахункові операції, від 2 до 5 НМДГ і на посадових осіб - від 5 до 10 НМДГ (ст. 1551 КпАП).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.18 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини