Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнити декларацію акцизного податку, якщо спирт для виготовлення продукції отримано по векселю

27 липня 2022, 16:25
280
0
Реклама

Сума акцизного податку за виданими податковими векселями, що підлягають погашенню у звітному (податковому) періоді зазначається в рядку А 1.1 розд. А Декларації та переноситься з графи 16 Додатка 3 до Декларації. Про це повідомили спеціалісти Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

У графі 10 Додатка 3 вказується сума акцизного податку за векселями, виданими відповідно до порядку, встановленого у ст. 225 ПКУ, термін оплати яких настав у звітному періоді (або фактично погашених у звітному місяці).

При цьому, у графі 13 Додатка 3 до Декларації вказується сума акцизного податку, нарахована з експортних операцій, з реалізації безпосередньо вітчизняними виробниками алкогольних напоїв магазинам безмитної торгівлі, на яку зменшується сума акцизного податку, зазначена у векселі або попередньо сплачена грошовими коштами, у разі підтвердження таких операцій належно оформленими митними деклараціями. Сума акцизного податку зазначена у графі 13 Додатка 3 зменшує суму податкового зобов'язання, що підлягає сплаті до бюджету, яка зазначається у графі 16 Додатка 3 до Декларації.

Згідно з п. 213.2 ПКУ операції з вивезення (експорту) підакцизних товарів (продукції) платником податку за межі митної території України належать до операцій з підакцизними товарами, які не підлягають оподаткуванню. Відповідно до норм Порядку № 14 у Додатку 4 «Обороти, що звільняються від оподаткування, оподатковуються за нульовою ставкою» (далі - Додаток 4) до Декларації відображаються лише операції з підакцизними товарами, які звільняються від оподаткування чи оподатковуються за нульовою ставкою, операції з підакцизними товарами, які не підлягають оподаткуванню не відображаються в Додатку 4 Декларації. Однак, якщо платник податків вважає, що форма Декларації збільшує або зменшує його податкові зобов'язання всупереч нормам ПКУ такий платник має право подати разом з Декларацією Додаток 10 «Зразок доповнення до декларації акцизного податку відповідно до пункту 46.4 статті 46 глави 2 розділу II Кодексу» та відобразити в ньому операції які не підлягають оподаткуванню у довільній формі за реквізитами Додатка 4.

Де бухгалтеру шукати актуальні форми й бланки? Усі чинні документи є в LIGA360:Бухгалтер. Тільки сьогодні придбай зі знижкою 30%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини