Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як здійснюються розрахунки за валютними операціями: роз’яснення ДПС

28 липня 2022, 14:00
1134
0
Реклама

Розрахунки між резидентами і нерезидентами за такими валютними операціями як експорт та імпорт товарів, послуг, робіт здійснюються виключно через банки в іноземній валюті та гривні. Про це повідомила ДПС в роз'ясненні ДПС із категорії 112.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

При цьому, до поточних торговельних операцій належать операції, зазначені у пп. 1 п. 4 розд. I Положення № 2, а саме: розрахунки за експорт та імпорт товару (уключаючи сплату штрафів, пені, бонусів, відшкодування супутніх витрат у зв'язку із виконанням зовнішньоекономічного договору, відшкодування збитків у зв'язку із невиконанням зовнішньоекономічного договору), уключаючи такі розрахунки на території України.

Крім того, п. 2 ст. 1 Закону № 2473 визначено, що термін "товар" вживається у значенні, визначеному Законом № 959, відповідно до ст. 1 якого товар - будь-яка продукція, послуги, роботи, права інтелектуальної власності та інші немайнові права, призначені для продажу (оплатної передачі).

Знижка 30% на рішення LIGA360 для бухгалтерів - тільки у липні. Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про акцію LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини