Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За нерухомість, яку було надано для потреб ЗСУ, доведеться сплатити податок

2 серпня 2022, 13:30
3805
0
Реклама

ПКУ не містить норм щодо припинення юрособами виконання податкових зобов'язань з податку на нерухоме майно, нарахованого за об'єкти нерухомості, розташовані на територіях, де не велися бойові дії (не були окупованими), які в період дії воєнного стану в Україні виділялися тимчасово для потреб ЗСУ, військових адміністрацій.

Так, згідно з положеннями пп. 69.22 підрозд. 10 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ, в частині нерухомого майна, що перебуває у власності юридичних осіб:

- за період з 1 березня 2022 року по 31 грудня 2022 року не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об'єкти житлової нерухомості, що стала непридатною для проживання у зв'язку з військовою агресією РФ проти України;

- тимчасово, на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, у якому припинено або скасовано воєнний стан, введений, не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об'єкти житлової/нежитлової нерухомості, в тому числі їх частки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями РФ.

Лише обрана інформація для бухгалтерів - в рішенні LIGA360. Інструменти для контролю змін воєнного часу, аналітичні видання, роз?яснення експертів. Замовляй LIGA360:Бухгалтер прямо сьогодні, щоб не загубитися в інформаційному потоці.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 106.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини