Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як податківці здійснюють контроль за нерезидентами в умовах війни

Реклама

ДПС для забезпечення взаємодії з платниками податків повідомила про особливості здійснення контролю за нерезидентами (представництвами нерезидентів) у зв'язку з запровадженням воєнного стану в Україні.

Перевірки щодо нерезидентів (іноземних компаній, організацій), які здійснюють господарську діяльність на території України та які повинні були стати на облік у порядку, встановленому п. 64.5 ПКУ, але які не виконали описані вимоги щодо постановки на облік протягом трьох місяців із набрання чинності змінами, та щодо їх відокремлених підрозділів (у т. ч. постійних представництв), що перебувають на обліку, можуть бути призначені з 1 липня 2021 року.

Підставою для проведення позапланової перевірки є пп. 78.1.22 ПКУ. Йдеться про отримання інформації, що свідчить про ведення нерезидентом господарської діяльності через постійне представництво на території України, відповідно до вимог пп. 14.1.193 ПКУ, без взяття на податковий облік.

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв'язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки в серпні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Мораторій на такий вид перевірок діє з 18.03.2021 до припинення або скасування воєнного стану (п. 52-2 та п. 69.2 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини