Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни в адмініструванні податків для платників, які здійснюють обмін валют — законопроект

Реклама

У Верховній Радізареєстрували законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі» № 7655 від 10.08.2022 р.

Ексклюзивна пропозиція LIGA360:Бухгалтер - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію серпня за посиланням.

Законопроєктом хочуть доповнити обов'язок зі сплати податку на прибуток підприємств від діяльності з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі. Йдеться про обов'язок зі сплати фіксованої суми авансового внеску з податку на прибуток підприємств за кожний структурний підрозділ небанківських фінансових установ, який здійснює торгівлю валютними цінностями у готівковій формі, щомісяця у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року. При цьому сплачена протягом звітного (податкового) року сума авансових внесків з податку на прибуток підприємств зменшуватиме податок на прибуток підприємств, розрахований за результатами такого звітного (податкового) року за ставкою, визначеною п. 136.1 ПКУ, в сумі, яка не перевищує суму нарахованого податкового зобов'язання за такий податковий (звітний) рік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини