Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посади бухгалтера немає у штатному розписі: чи можливе суміщення та хто вестиме бухоблік

12 серпня 2022, 13:30
1126
0
Реклама

Відділ з питань додержання законодавства про працю у Дніпровському регіоні управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області нагадує: згідно з листом Мінпраці від 27.06.2007 р. № 162/06/187-07 штатний розпис - це документ, що встановлює для даного підприємства, установи, організації структуру, штати та посадові оклади працівників. У штатному розписі містяться назви посад, чисельність персоналу і оклади щодо кожної посади. Прийняття, затвердження керівником підприємства штатного розпису проводиться шляхом видання спеціального локального нормативного акта (наказу), що визначатиме кількість працівників кожної професії з розподілом штатних одиниць за структурними підрозділами підприємства.

Таким чином фахівці Держпраці вказують: покласти на працівника виконання обов'язків посади, яка не передбачена штатним розписом та здійснювати відповідні доплати неможливо.

Держпраці радить у такому разі укласти договір на ведення бухгалтерського обліку, керуючись ч. 4 статті 8 Закону про бухоблік.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Ексклюзивна пропозиція LIGA360:Бухгалтер - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію серпня за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини