Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державний аграрний реєстр виступає як платформа для заявок від фермерів

Реклама

Мінагрополітики заявило про запуск онлайн платформи Державний аграрний реєстр (ДАР), яка вже відкрита для реєстрації всіх українських аграріїв - повідомляє Урядовий портал.

ДАР (dar.gov.ua) виступає як єдиний цифровий хаб для агровиробників України. Платформа працює подібно до реєстрів сільгоспвиробників у країнах-членах ЄС. Агровиробники, зареєстровані в ДАР, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

«Витративши лише кілька хвилин на реєстрацію в ДАР, аграрії зможуть у режимі реального часу отримати доступ до інформації про наявні програми державної підтримки та подати заявку на них онлайн з дому чи офісу. Під час реєстрації фермер також зможе перевірити в особистому електронному кабінеті дані про свою діяльність, земельні ділянки, тварин тощо. Для реєстрації фермеру потрібен лише електронний підпис. Система створена за підтримки ЄС з урахування найкращих європейських практик», - зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

В ДАР зареєструватись можуть виробники сільськогосподарської продукції незалежно від розміру, організаційно-правової форми чи напрямів діяльності. Після реєстрації уся ключова інформація про виробника автоматично підтягується в ДАР і може бути перевірена сільгоспвиробником.

Аби подати заявку на участь у програмі підтримки, сільгоспвиробник, що відповідає вимогам програми, повинен заповнити онлайн-форму, додати скан-копії документів (за потреби), і підписати заявку своїм кваліфікованим електронним підписом. Процес обробки заявки можна відстежувати в персональному електронному кабінеті у ДАР в режимі реального часу.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Тільки у серпні отримай 5 робочих місць всього за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини