Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформу платіжних послуг відклали до 1 грудня

Реклама

Закон України «Про платіжні послуги» від 30.06.2021 р. № 1591-IX буде уведено в дію із 1 грудня 2022 року, попри те, що він уже запрацював із 1 серпня 2022 року.

Відповідне відтермінування передбачене Законом України від 27.07.2022 р. № 2463-IX, який діє із 17.08.2022 року.

НБУ доручено до 1 грудня 2022 року забезпечити прийняття нормативно-правових актів, спрямованих на запровадження заходів захисту, визначених Законом України "Про валюту і валютні операції", які застосовуються під час проведення платіжних операцій/надання фінансових платіжних послуг у зв'язку з наявністю ознак та (або) обставин, передбачених Законом України "Про валюту і валютні операції".

Учасники ринків капіталу та професійні учасники організованих товарних ринків, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює НКЦПФР які станом на 17.08.2022 року не здійснювали подання до НКЦПФР звітних даних та іншої звітності (іншої, ніж фінансова звітність та аудиторські звіти за результатами обов'язкового аудиту річної фінансової звітності (консолідованої фінансової звітності, якщо відповідно до законодавства України необхідно складати консолідовану фінансову звітність), іншої інформації і документів та розкриття таких звітних даних (такої звітності), подають до НКЦПФР такі звітні дані (таку звітність), іншу інформацію і документи та розкривають такі звітні дані (таку звітність) відповідно до вимог, встановлених НКЦПФР, упродовж 60 календарних днів із 17.08.2022 року за весь період неподання звітних даних (звітності), іншої інформації і документів та нерозкриття таких звітних даних (такої звітності).

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано в рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини