Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначення витрат ФОП у відсотковому співвідношенні до загальної суми витрат не передбачено

19 серпня 2022, 15:20
548
0
Реклама

Згідно з пп. 177.4.4 ПКУ до переліку витрат, безпосередньо пов'язаних з отриманням доходів, належать інші витрати, до складу яких включаються витрати, що пов'язані з веденням господарської діяльності, які не зазначені в пп. 177.4.1 - 177.4.3 ПКУ, до яких відносяться витрати на відрядження найманих працівників, на послуги зв'язку, реклами, плати за розрахунково-касове обслуговування, на оплату оренди, ремонт та експлуатацію майна, що використовується в господарській діяльності, на транспортування готової продукції (товарів), транспортно-експедиційні та інші послуги, пов'язані з транспортуванням продукції (товарів), вартість придбаних послуг, прямо пов'язаних з виробництвом товарів, виконанням робіт, наданням послуг. Про це нагадали податківці в ІПК ДПС від 21.01.2022 р. № 109/ІПК/99-00-04-03-03-09

Таким чином, ФОП на загальній системі оподаткування при обчисленні чистого оподаткованого доходу враховує витрати, які документально підтверджуються і пов'язані з господарською діяльністю фізичної особи- підприємця.

При цьому положення ст. 177 ПКУ не передбачено визначення витрат, зазначених у пп. 177.4.4 ПКУ у відсотковому співвідношенні до загальної суми витрат.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини