Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 вересня в Україні запрацює електронна «Зелена картка»

23 серпня 2022, 08:55
2615
0
Реклама

Компанії, що мають право укладати договори міжнародного страхування «Зелена картка», з 1 вересня 2022 р. запропонують автовласникам можливість укладати такі договори в електронному вигляді. Про це повідомили на сайті МТСБУ.

Процедура оформлення електронної «Зеленої картки» буде аналогічна до укладання внутрішнього електронного договору ОСЦПВ:

По-перше, власник транспортного засобу вносить відомості, необхідні для укладання договору, до електронної форми на сайті страховика.

По-друге, страховик на підставі отриманої інформації формує пропозицію укласти електронний договір міжнародного страхування і направляє її автовласнику через електронні канали комунікації (наприклад, електронну пошту, вказану при реєстрації).

По-третє, власник транспортного засобу підписує електронний договір страхування через інформаційну систему страховика відповідно до законодавства, що регулює організаційно-правові засади діяльності у сфері електронної комерції, та сплачує страхову премію страховикові.

По-четверте, електронний поліс оформлюється майже миттєво: в автоматичному режимі страхувальник через електронні канали комунікації отримує pdf-файл із згенерованим чорно-білим страховим сертифікатом «Зелена картка», а також візуальну форму страхового полісу та інформаційний лист щодо необхідності роздрукувати отриманий страховий сертифікат.

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв'язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки в серпні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

МТСБУ нагадує, що страхувальник повинен роздрукувати pdf-файл візуальної форми страхового сертифікату, оскільки чинні норми міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка» вимагають від автовласника пред'явлення саме паперової (біло-зеленої чи чорно-білої) версії міжнародного страхового сертифікату.

Аналогічно до договору внутрішнього ОСЦПВ, договір міжнародного страхування «Зелена картка» можна буде укласти або в паперовій, або в електронній формі за вибором страхувальника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини