Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлена форма об’єднаної звітності вперше подається за IV квартал 2022 року

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області відмічає, що наказом Мінфіну від 04.07.2022 р. № 189 викладено в новій редакції форму податкового розрахунку (далі - Розрахунок).

Зважаючи, що Наказ № 189 (враховуючи зміни, внесені Наказом № 215) набув чинності з дня його офіційного опублікування (оприлюднено 09.08.2022 року), то звітувати за новою формою Розрахунку необхідно буде з 01.01.2023 року (за IV квартал 2022 року).

Також податківці перелічили новації у формі Розрахунку.

1. Щодо змін для платників ЄСВ у формі Розрахунку та додатку 2 до цього Розрахунку.

Внесено зміни до розділу І Розрахунку «Нарахування доходу та єдиного внеску за найманих працівників в розрізі місяців звітного кварталу», доповнивши новими рядками 1.6, 2.6, 3.7, 4.4, 6.4, що дозволить роботодавцям відображати суми нарахованої зарплати за найманих працівників, яких призвали на військову службу до ЗСУ у період мобілізації.

2. Щодо загальних нововведень Порядку:

- з'явилися нові рядків, які стосуються відображення нарахованої зарплати та відповідно ЄСВ за мобілізованих найманих працівників;

- допускається внесення від'ємних значень сум нарахованої зарплати (нарахованого доходу) у разі відображення сторнованих сум, нарахованих роботодавцями у період дії воєнного стану, для відповідних категорій застрахованих осіб 29, 36, 37, 39, 42 - 45, 47, 50, 66, 75 - 78 відповідно до додатка до Порядку, що дозволить провести коригування за вказаними застрахованими особами за попередній період;

- з'явився код категорії застрахованих осіб 75 «громадяни України, що підписали контракт добровольця територіальної оборони», що дозволить роботодавцям відображати суми нарахованої середньої зарплати зазначеним застрахованим особам на час виконання ними державних або громадських обов'язків;

- додаток 1 доповнено кодами категорій застрахованих осіб 76 - 80, призваних під час мобілізації на військову службу до ЗСУ, за яких роботодавці мали право за власним рішенням не сплачувати ЄСВ.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини