Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки відкриє спецрахунок для акумуляції коштів на виплату компенсацій роботодавцям внаслідок війни

Реклама

У зв'язку із військовою агресією рф значна кількість роботодавців зазнали збитків, пошкодження майна, втратили економічні зв'язки та зупинилася.

Це змушує роботодавців призупиняти дію трудових договорів, укладених з працівниками, запроваджувати простій, неповний робочий день (тиждень). Працівники в зв'язку з цим недоотримають зарплату, в тому числі, у зв'язку з вимушеним перебуванням у відпустках без її збереження.

Такі обставини зумовили необхідність прийняття Закону № 2136, яким передбачена розробка порядку визначення відшкодування працівникам та роботодавцям пов'язаних із трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії проти України.

Тому Мінекономіки розробило проєкт розпорядження КМУ «Деякі питання відкриття рахунку для відшкодування працівникам та роботодавцям пов'язаних із трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії проти України».

Ним буде доручено Мінекономіки відкрити у НБУ окремий рахунок "Фонд відшкодування працівникам та роботодавцям пов'язаних із трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії проти України" на якому акумулюватимуться кошти внесків від держави-агресора, кошти внесків від фізичних та юридичних осіб приватного права та/або публічного права, в тому числі, з/від відповідних фондів на відновлення України, зокрема, міжнародних, міжнародної технічної та/або поворотної чи безповоротної фінансової допомоги.

Видатки з такого рахунку, будуть здійснюватися відповідно до постанови, якою затвердять порядок визначення відшкодування працівникам та роботодавцям пов'язаних із трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії проти України.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини