Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплата частинами та за реквізитами IBAN: коли потрібен РРО/ПРРО

24 серпня 2022, 14:00
1298
0
Реклама

У разі застосування реквізитів банківської платіжної картки продавця при розрахунку за проданий товар за допомогою платіжного сервісу WeyForPay дана операція підпадає під визначення розрахункової операції у розумінні Закону № 265, та оформлюється відповідний розрахунковий документ щодо оплати в безготівковій формі товару. Про це повідомили податківці в ІПК ДПС від 17.02.2022 р. № 353/ІПК/99-00-07-05-01-06.

Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано в LIGA360:Бухгалтер. Обирай вигідний тариф за посиланням.

При доставці поштою або кур'єрською службою товару, придбаного на умовах передоплати із застосуванням платіжного сервісу WayForPay, суб'єкт господарювання повинен вкласти у поштове відправлення раніше роздрукований з використанням РРО/ПРРО розрахунковий документ установленої законодавством форми і змісту, на повну суму проведеної операції, що підтверджує факт купівлі-продажу товарів.

У другому випадку, при переказі коштів покупцем за реквізитами на поточний рахунок продавця в форматі IBAN є аналогічними тим, що здійснені за допомогою відділень банківських установ (з поточного рахунку на поточний рахунок чи/або онлайн-банкінгу) та не потребує застосування РРО/ПРРО, оскільки не мають ознак розрахункових операцій у розумінні Закону № 265.

Податківці знов нагадали, що у разі поставки товару з післяплатою за нього у кур'єрській службі фіскальний чек, що підтверджує операцію купівлі-продажу та передачу права власності при отриманні оплати товару, видається кур'єрською службою. Безпосередньо переказ з розрахункового рахунку фінансовою установою на рахунок продавця коштів не потребує застосування РРО/ПРРО.

Що стосується використання фінансової послуги "Оплата частинами" через систему Monobank на розрахунковий рахунок продавця (наприклад, за реквізитами розрахункового рахунку ФОПа в форматі IBAN), ДПС повідомила що вона є аналогічною тим послугам, що здійснені за допомогою відділень банківських установ (з розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок чи/або онлайн-банкінгу) та не потребує застосування РРО/ПРРО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини