Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи обов’язкові письмові трудові договори із фрілансерами – Держпраці

Реклама

Фахівці Головного управління Держпраці у Запорізькій області ствердно вказують на те, чи треба укладати письмовий трудовий договір із нефіксованим робочим часом.

Такий договір обов'язково укладають в письмовому вигляді в разі прийняття на роботу працівника з нефіксованим відповідно до вимог п. 62 ч. 1 ст. 24 КЗпП.

В період дії воєнного стану сторони за згодою визначають форму трудового договору (ч. 1 ст. 2 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Тож під час воєнного стану письмова форма такого договору не є обов'язковою. Однак у змісті трудового договору з нефіксованим робочим часом мають бути присутні умови, які є обов'язковими відповідно до закону:

- спосіб та мінімальний строк повідомлення працівника про початок виконання роботи, який повинен бути достатнім для своєчасного початку виконання працівником своїх обов'язків;

- спосіб та максимальний строк повідомлення від працівника про готовність приступити до роботи або про відмову від її виконання у випадках, передбачених частиною восьмою цієї статті;

- інтервали, під час яких від працівника можуть вимагати працювати (базові години та дні);

- розмір оплати праці за залучення до роботи поза межами базових днів або годин;

- додаткові підстави для припинення договору (за необхідності).

Аби запобігти виникненню трудових спорів, рекомендується фіксувати згадані умови в письмовій формі.

Також читайте:

- Із 10 серпня діє Закон, який регулює умови роботи фрілансерів;

- Мінекономіки пояснило, як укладаються трудові договори із нефіксованим робочим часом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини