Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд встановив умови часткової компенсації відсотків за кредитами для експортерів

Реклама

Для експортерів заявится Порядок часткової компенсації відсоткової ставки за експортними кредитами. Відповідний документ ухвалений 23.08.2022 року - повідомляє Урядовий портал.

Експортер, застрахувавши експортний кредит в Експортно-кредитному агентстві (ЕКА), зможе розраховувати на компенсацію за нараховані та сплачені у поточному році відсотки.

Компенсуватимуть короткострокові, середньострокові та довгострокові договори на поповнення обігових коштів, придбання обладнання, виконання умов зовнішньоекономічного контракту, будівництва та реконструкції виробничих об'єктів.

Вимоги до позичальників:

- бути ФОПом або юрособою;

- бути зареєстрованим на території України (крім тимчасово окупованих територій);

- не мати відкритих справ про банкрутство та не перебувати в стадії ліквідації.

Держава буде частково компенсувати ставку за експортними кредитами, які беруться на строк 2-12 років та складають не більше 85% суми зовнішньоекономічного контракту. При порушенні позичальником строків виплати відсотків більше ніж на 15 днів компенсацію тимчасово призупинять.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Тільки у серпні отримай 5 робочих місць всього за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини