Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оформити видачу готівки з каси покупцям в магазині при використанні платіжної картки

25 серпня 2022, 13:35
826
0
Реклама

Внесення чи видача готівки з місця проведення розрахунків повинні реєструватися через РРО з використанням операцій "службове внесення" та "службова видача", якщо такі внесення чи видача не пов'язані з проведенням розрахункових операцій. На цьому наголосили податківці в ІПК ДПС від 17.02.2022 р. № 365/ІПК/99-00-07-05-01-06.

В роз'ясненні нагадали, що платіжна операція - це дія, ініційована користувачем електронного платіжного засобу, з унесення або зняття готівки з рахунку, здійснення розрахунків у безготівковій формі з використанням цього електронного платіжного засобу та/або його реквізитів за банківськими рахунками.

Документи за операціями з використанням електронних платіжних засобів повинні містити обов'язкові реквізити, закріплені п. 8 розділу VII Постанови № 705.

Операція "службова видача" використовується для реєстрації суми готівки, яка вилучається з місця проведення розрахунків та/або видається держателям електронних платіжних засобів.

Також фахівці ДПС підкреслюють: чинним законодавством не передбачено реєстрації та використання книги обліку розрахункових операцій для програмних РРО.

Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано в LIGA360:Бухгалтер. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини