Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ ініціювала податкові перевірки бюджетного відшкодування ПДВ

Реклама

Аналітики БЕБ проводячи превентивні заходи дослідили господарські операції компаній, які претендували на відшкодування ПДВ з бюджету, а також вивчали їх фінансові транзакції, обсяги імпортованих товарів та аналізували дані ЄРПН. У результаті викрили кілька компаній, які мали на меті отримати неправомірне відшкодування ПДВ.

Окрім того, детективи БЕБ провели огляд складських приміщень згаданих компаній та встановили, що залишки товару фактично відсутні. Їх реалізували раніше за готівку та не відобразили в податковій та фінансовій звітностях.

За цими фактами БЕБ направило до ДПС рекомендації щодо перевірок з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ.

В останні три місяці співробітники БЕБ проаналізували діяльність понад 5000 суб'єктів господарської діяльності. Серед них встановлено 148 компаній, які сформували суми від'ємного значення податкового кредиту за рахунок товарних залишків, імпортованих впродовж 2021 року, що викликало підозру в правомірності заявлених сум у фахівців БЕБ.

Найгірша ситуація відзначається у Львівської області, де на думку фахівців БЕБ, більша половина заяв на відшкодування ПДВ може бути неправомірною.

Джерело: сайт БЕБ.

Сервіси для legal research, ризик-менеджменту, бізнес-розвідки та медіамоніторингу - в рішенні LIGA360. Тільки в серпні придбай за акційною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини