Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни щодо відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінустановах — чого очікувати

29 серпня 2022, 10:55
837
0
Реклама

На офіційному вебпорталі ДПСУ оприлюднили проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів».

Завдяки цьому мають привести у відповідність окремі положення Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів, затвердженого наказом Мінфіну від 18.08.2015 р. № 721 до положень чинних нормативно-правових актів, а також внести необхідні технічні правки. Нагадаємо, що цей документ регламентує процедури обміну в електронній формі інформацією щодо відкриття/закриття рахунків платників податків між контролюючими органами та банками, іншими фінансовими установами.

Проєкт наказу передбачає виключення положень, якими визначались структура, форма та порядок подання та обробки повідомлень про заміну чинних рахунків клієнтів банків, кореспондентських рахунків на рахунки за стандартом IBAN, які використовувались банками та іншими фінансовими установами у перехідний період (період з 05.08.2019 р. по 12.01.2020 р., протягом якого банки здійснювали перехід на використання банківського рахунку за за стандартом IBAN).

Також, зокрема, уточнюється перелік юридичних осіб - нерезидентів, стосовно яких банки повинні направляти повідомлення до контролюючих органів у разі відкриття/закриття рахунку нерезидента.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини