Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кодування товарів в РРО: коли допускають об'єднання в узагальненій назві однорідних товарів

5 вересня 2022, 14:10
1655
0
Реклама

Лише для підакцизної групи товарів встановлено особливий режим програмування, який не передбачає можливості використовувати назву однорідної групи (горілка, вино, сигарети, тощо), а вимагає зазначати в чеках РРО, які супроводжують продаж таких товарів, саме найменування конкретної одиниці підакцизного товару, з обов'язковим відображенням в таких чеках, окрім найменування, ціни та кількості, також їх УКТ ЗЕД, а у випадку реалізації алкогольних напоїв ще й реквізити марок акцизного податку. Про це податківці зазначили в ІПК ДПС від 02.05.2022 р. № 458/ІПК/99-00-07-05-01-06.

Лише обрана інформація для бухгалтерів - в рішенні LIGA360. Інструменти для контролю змін воєнного часу, аналітичні видання, роз?яснення експертів. Замовляй LIGA360:Бухгалтер прямо сьогодні, щоб не загубитися в інформаційному потоці.

Фіскальний касовий чек на товари (послуги) визнається відповідним (в частині ідентифікації товару, що не є підакцизним), якщо в ньому зазначена назва товару (послуги).

Назва товару (послуги) - це слово, поєднання слів або слова та цифрового коду, які відображають споживчі ознаки товару (послуги) та однозначно ідентифікують товар чи послугу.

Таким чином, об'єднання в узагальненій назві однорідних товарів (крім підакцизних), які мають однакові властивості, не відрізняються споживчими якостями та можуть бути віднесені до однорідної (однієї родової) групи, не призводить до порушення вимог оформлення розрахункових документів, встановлених Положенням № 13 та Законом про РРО порядку проведення розрахунків.

Водночас у випадку об'єднання найменувань однорідних товарів та присвоєння їм спільної назви в розрахункових документах, така назва має містити якісні та споживчі характеристики, які дозволяють однозначно ідентифікувати такі товари.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини