Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ переглянув валютні обмеження – діятимуть із 6 вересня

Реклама

По-перше, НБУ робить крок для збільшення пропозиції готівкової валюти. Тепер банк може продати населенню весь обсяг придбаної ним із 13 квітня 2022 року в громадян безготівкової валюти, а не половина від нього.

По-друге, дозволять переказувати іноземну валюту для сплати процентних платежів за відповідними кредитами за одночасного дотримання таких умов:

- дата сплати процентних платежів припадає на період із 24 лютого до 10 серпня 2022 року (включно);

- позичальник станом на 24 лютого 2022 року не мав простроченої заборгованості за кредитним договором;

- загальна сума коштів, яку дозволяється переказати в межах одного кредитного договору протягом календарного місяця, не має перевищувати 1/5 від суми процентів, що підлягали сплаті в період із 24 лютого до 10 серпня 2022 року (включно);

- кошти, що використовуються для купівлі іноземної валюти та переказу валютних цінностей з метою сплати відповідних процентних платежів, не мають залучатися за кредитами від резидентів;

- позичальник не має заборгованості за податковими платежами;

- позичальник продовжував здійснювати господарську діяльність після 23 лютого 2022 року, зокрема виплачував зарплату співробітникам та інші обов'язкові платежі.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

По-третє, НБУ встановив, що для розрахунків у іноземній валюті підприємство має спочатку використовувати наявну в нього іноземну валюту, а далі, за необхідності, купувати її на валютному ринку України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини