Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яких жінок планують брати на військовий облік обов’язково за новим законопроєктом

6 вересня 2022, 08:55
1683
0
Реклама

Ганна Маляр на своій фейсбук-сторінці повідомила, що Міноборони розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до ст. 39 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» від 25.03.1992 р. № 2232-XII щодо добровільності постановки на військовий облік жінок.

Вона зазначила, що над законопроектом працюють разом з профільним комітетом Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки. При цьому нагадала, що постановку жінок на військовий облік встановлено законом. Тому Міноборони та Генштаб не можуть її змінити самостійно. Це повноваження Парламенту. Але якщо будуть прийняті зміни - Міноборони і Генштаб їх виконають.

Окрім того Г. Маляр зазначила, що на сьогодні в державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Наразі для Збройних Сил залишається потреба в спеціальностях та фахівцях медицини, радіотехніки, харчових технологій. Тому, у разі прийняття змін до згаданого закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби.

Водночас хочемо додати, що народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Телеграм-каналі повідомив, що 05.09.2022 р. Комітет нацбезпеки розглянув три законопроєкти, які стосувалися цього питання. За результатами засідання комітет підтримав та прийняв за основу законопроєкт, де зазначається, що жінки, які мають медичну спеціальність - обов'язково беруться на військовий облік. Інші ж - за власним бажанням. Тепер цей законпроєкт, який прийняли за основу, буде винесений на розгляд та голосування у Раді.

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв?язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки у вересні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини