Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Уряд пропонує оновити Митний тариф України

Реклама

Митний тариф України буде приведено у відповідність до вимог Міжнародної конвенції про Гармонізовану систему опису та кодування товарів. Для цього Уряд схвалив відповідний законопроект - інформує Мінекономіки.

Адже чинний Митний тариф України побудовано на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів версії 2017 року, а в більшості країн світу вже діє версія 2022 року. Її використовують найбільші торговельні партнери України, зокрема, ЄС, Туреччина, Китай, США, Швейцарія.

Тому виникають ускладнення для суб'єктів ЗЕД, пов'язаних із розбіжностями у товарних кодах під час митного оформлення продукції, яка імпортується в Україну, або під час порівняння митної статистики України та країн-торгових партнерів.

Проект нового Митного тарифу України передбачає:

- технічну зміну класифікації окремих товарів шляхом об'єднання декількох кодів у один, деталізації одного коду у декілька та переходу окремих видів товарів в інші коди;

- виключення з системи товарів, які вже не застосовуються в міжнародній торгівлі;

- введення в обіг нових товарів, які вироблені з використанням сучасних технологій тощо.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

В результаті отримаємо понад 350 змін в товарних кодах, переважно щодо товарів сільського господарства, хімічного, лісового секторів, текстилю, кольорових металів, машинобудування, транспорту тощо.

Водночас новий Митний тариф не передбачає змін ставок ввізного мита на товари.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини