Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна зможе приєднатися до міжнародних митних конвенцій 1 жовтня

Реклама

На засідання Ради асоціації Україна - ЄС оголосили важливе історичне для України рішення про можливість приєднатись до міжнародних митних конвенцій з 1 жовтня цього року, завдяки чому запрацює так званий "митний безвіз".

Міністр фінансів вказав, що Україні запросили приєднатись до Конвенції про процедуру спільного транзиту та до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами. Цій події передувала цілеспрямована митна політика та консолідовані зусилля влади й бізнесу за підтримки міжнародних партнерів для розгортання в Україні Електронної транзитної системи для функціонування режиму спільного транзиту (NCTS) на локальному рівні.

Також посприяли цьому процесу зміни до Митного кодексу України, а також нові Закони України щодо приєднання до двох зазначених Конвенцій. Це дозволило Уряду вже 31 серпня передати Об‘єднаному адміністративному комітету Конвенцій необхідні інструменти для приєднання нашої держави до цих багатосторонніх міжнародних договорів.

«Міжнародне застосування NCTS стане основним інструментом для швидкого проходження товарів через митницю, а з приєднанням до міжнародних митних конвенцій та запуском відповідних законодавчих змін Україна виконає 81% своїх зобов'язань Угоди про асоціацію з ЄС у митній сфері. У цілому, ми розглядаємо приєднання України до системи спільного транзиту, як важливий крок до майбутнього повноправного членства в ЄС», - підкреслив Міністр фінансів України.

Також Міністр фінансів підписав сьогодні у Брюсселі угоди про участь України в програмах ЄС «Митниця» і «Фіскаліс».

Сервіси для legal research, ризик-менеджменту, бізнес-розвідки та медіамоніторингу - в рішенні LIGA360. Тільки в серпні придбай за акційною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини