Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС проводить фактичні перевірки у разі неподання звітності щодо РРО/ПРРО та РК

Реклама

Чи буде підставою для фактичної перевірки неподання в установлений строк обов'язкової звітності про використання РРО та/або ПРРО, подання її із нульовими показниками - відповіли в Східному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків.

Суб'єкти господарювання, які проводять розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов'язані подавати звітність щодо РРО та розрахункових книжок (далі - РК), не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця у разі, якщо п. 7 ст. 3 Закону № 265 не передбачено подання інформації по дротових або бездротових каналах зв'язку.

Ті з них, які використовують програмні РРО повинні передавати по дротових або бездротових каналах зв'язку інформацію у формі електронних копій розрахункових документів, електронних фіскальних звітів, електронних фіскальних звітних чеків та іншу інформацію, необхідну для обліку роботи ПРРО фіскальним сервером контролюючого органу, яка створюється засобами таких програмних РРО.

Фактичну перевірку можуть проводити на підставі рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) органу ДПС, оформленого наказом, копія якого вручають платнику податків або його уповноваженому представнику, або особам, які фактично проводять розрахункові операції, під розписку до початку такої перевірки, та за наявності хоча б однієї з підстав, зазначених у п. 80.2 ПКУ, зокрема, неподання суб'єктом господарювання в установлений законом строк обов'язкової звітності про використання РРО та/або ПРРО, РК та книг обліку розрахункових операцій, подання їх із нульовими показниками (пп. 80.2.4 ПКУ).

Тому неподання суб'єктом господарювання в установлений законом строк обов'язкової звітності про використання РРО та/або ПРРО, РК та книг обліку розрахункових операцій, подання їх із нульовими показниками - підстава для фактичної перевірки.

Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини