Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закінчення строкового трудового договору припадає на вихідний день — коли проводити розрахунок

20 вересня 2022, 10:05
3199
0
Реклама

Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області надало роз'яснення щодо алгоритму дій роботодавця у разі, коли припинення дії строкового договору припало на вихідний день.

При цьому зазначили, що опиратися слід на ст. 241-1 КЗпП, тобто коли строки визначаються днями, то їх обчислюють з дня, наступного після того дня, з якого починається строк. Отже, якщо останній день строку припадає на святковий, вихідний або неробочий день, то днем закінчення строку вважається найближчий робочий день.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Але якщо закінчення строкового трудового договору припадає на вихідний день, то працівникові в останній перед вихідним днем, на який припадає закінчення строкового договору, необхідно видати трудову книжку з внесенням до неї запису про звільнення і провести розрахунок відповідно до ст. 116 КЗпП.

Таким чином, усі необхідні розрахунки та оформлення роботодавець повинен зробити напередодні дня звільнення, якщо він припадає на вихідний день. В іншому випадку строковий трудовий договір буде вважатися як продовжений на невизначений строк згідно ст. 39 КЗпП.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини