Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнятим на декретну місце працівникам повинні повідомляти про наявні вакансії на підприємстві – Держпраці

Реклама

В Головному управлінні Держпраці у Дніпропетровській області відповіли, чи зобов'язаний роботодавець інформувати працівника про наявні вакансії на підприємстві, якщо він прийнятий на робоче місце на час відпустки основного працівника по догляду за дитиною до 3-х років.

Роботодавець повинен інформувати працівників, які працюють за строковим трудовим договором, про вакансії, що відповідають їх кваліфікації та передбачають можливість укласти безстроковий трудовий договір, а також забезпечувати рівні можливості таких працівників для його укладення (ст. 23 КЗпП).

При цьому законодавство не визначає порядок та процедуру інформування працівників про відповідні вакансії. Роботодавець може повідомити у визначений ним спосіб, зокрема, шляхом:

- особистого ознайомлення працівника;

- розсилки на електронну пошту;

- розміщення інформації в загальнодоступних місцях на підприємстві, установі, організації тощо.

Аби дотриматись цієї вимоги роботодавець вживає заходи, достатні для доведення того факту, що у працівника об'єктивно була можливість ознайомитись з такою інформацією.

Хочете налагодити ефективну роботу HR-департаменту? Спробуйте рішення LIGA360 для команд. Моніторте репутацію роботодавця, діліться підбірками документів та інструкціями для роботи, обговорюйте професійні новини. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини