Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсійний фонд і Фонд соцстраху об’єднають — Рада прийняла Закон

22 вересня 2022, 09:56
6991
0
Реклама

21 вересня на пленарному засіданні Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроєкт №3663 «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (нова редакція) та інших законодавчих актів України».

Цей закон має покращити ефективність системи загальнообов'язкового державного соціального страхування. Відбутися це має завдяки зменшення адміністративних структур управління, запровадження єдиної системи управління коштами та єдиної інформаційної системи, а також посилення державного контролю за використанням коштів соціального страхування.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Текст законопроєкту передбачав приєднання Фонду соцстраху України до Пенсійного фонду України. Завдяки цьому очікується скорочення адміністративних видатків та покращення виконання ключових функцій, пов'язаних зі здійсненням страхових виплат.

При цьому законопроєктом передбачено затверджувати за кожним з видом соціального страхування власну частку єдиного соціального внеску та складати окремі бюджети, що покращить обґрунтованість використання коштів та створить стимули до запровадження заходів, які зменшують соціальні ризики за кожним видом соціального страхування.

Варто зважати, що наразі остаточний текст закону не оприлюднений. Тож з остаточним його текстом можна буде ознайомитися після підписання закону Президентом України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини