Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включають період неоплачуваної відпустки та військової служби мобілізованого до стажу служби в органах місцевого самоврядування

23 вересня 2022, 15:00
525
0
Реклама

Як пояснює Нацагентство з питань держслужби, періоди перебування посадової особи місцевого самоврядування у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, увільнення від виконання обов'язків на період проходження військової служби за призовом під час мобілізації або на особливий період проходження військової служби, час простою, перебування у відпустках без збереження зарплати під час карантину відповідно до ч. 2 ст. 26 Закону № 504/96-ВР, без збереження зарплати у період дії воєнного стану відповідно до ч. 3 чи ч. 4 ст. 12 Закону № 2136-IX, зараховують до стажу служби в органах місцевого самоврядування, що дає право на надання додаткової оплачуваної відпустки та становлення надбавки за вислугу років.

Нагадаємо: відповідно до ч. 4 ст. 12 Закону № 2136-IX у період дії воєнного стану роботодавець за заявою працівника, який виїхав за межі території України або набув статусу внутрішньо переміщеної особи, в обов'язковому порядку надає йому відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у заяві, але не більше 90 календарних днів, без зарахування часу перебування у відпустці до стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку, передбаченого п. 4 ч. 1 ст. 9 Закону № 504/96-ВР.

Джерело: роз'яснення Нацагентства з питань держслужби від 20.09.2022 р. № 159-р/з.

Хочете налагодити ефективну роботу HR-департаменту? Спробуйте рішення LIGA360 для команд. Моніторте репутацію роботодавця, діліться підбірками документів та інструкціями для роботи, обговорюйте професійні новини. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини