Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємець припинив свою незалежну профдіяльність: чи зніматися з обліку як платник ЄСВ

Реклама

В Головному управлінні ДПС у Запорізькій області повідомили, чи потрібно ФОП, яка одночасно провадить незалежну профдіяльність, зніматися з обліку як платник ЄСВ у випадку припинення лише незалежної професійної діяльності.

Якщо фізична особа зареєстрована як підприємець та при цьому така особа проводить незалежну профдіяльність, така фізична особа обліковується в органах ДПС як ФОП з ознакою провадження незалежної профдіяльності (пп. 4 п. 6.7 розділу VI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588).

Коли ФОП, яка одночасно здійснює незалежну профдіяльність, припиняє лише вказану діяльність та, при цьому, не припиняється держреєстрація ФОП, тоді йде мова про зміни в облікових даних платника.

Аби змінити облікові дані та зняти ознаку незалежної профдіяльності, фізичній особі необхідно подати до органу ДПС за основним місцем обліку заяву та копію документу, який підтверджує припинення (зупинення) незалежної профдіяльності. Це підтверджують відомості (витяг) з відповідного реєстру, до якого вноситься інформація про державну реєстрацію такої діяльності, щодо припинення або зупинення, або зміни організаційної форми відповідної діяльності з незалежної (індивідуальної) на іншу.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини