Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощений режим трудових відносин неможливий без письмового договору – Держпраці

Реклама

Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області пояснює, чи обов'язково укладати письмовий трудовий договір при спрощеному режимі регулювання в умовах воєнного стану.

В період воєнного стану сторони за згодою визначають форму трудового договору (ст. 2 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).

Саме трудовим договором регулюються трудові відносини працівників і роботодавців, на яких поширюється спрощений режим (ст. 496 КЗпП).

Трудовий договір в умовах спрощеного режиму регулювання трудових відносин укладають в письмовій формі державною мовою у двох примірниках (по одному примірнику для кожної із сторін). За згодою між працівником і роботодавцем трудовий договір може бути укладений у формі електронного документа.

Трудові відносини між працівниками та роботодавцями в умовах спрощеного режиму, які не врегульовані положеннями глави ІІІ-Б КЗпП та/або умовами трудового договору, регулюються відповідними положеннями КЗпП.

В умовах воєнного стану положення трудового договору застосовують в тій частині, що не суперечать законодавству щодо регулювання трудових відносин в умовах воєнного стану, якщо інше не встановлено домовленістю сторін.

Тому за відсутності письмового трудового договору не може бути застосований спрощений режим регулювання трудових відносин.

Хочете налагодити ефективну роботу HR-департаменту? Спробуйте рішення LIGA360 для команд. Моніторте репутацію роботодавця, діліться підбірками документів та інструкціями для роботи, обговорюйте професійні новини. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини