Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В які терміни сплачується військовий збір, якщо дохід нараховано, але не виплачено – ДПС

26 вересня 2022, 14:40
978
0
Реклама

Податковим законодавством встановлено: нарахування, утримання та сплата (перерахування) військового збору до бюджету здійснюються в порядку, встановленому розд. IV "Податок на доходи фізичних осіб" ПКУ, за ставкою, визначеною пп. 1.3 п. 161 підрозд. 10 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ - 1,5% від об'єкта оподаткування.

Згідно з пп. 168.1.5 ПКУ якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку, то податок, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду.

Таким чином, якщо податковий агент нараховує, але не виплачує (не надає) платнику податку дохід, то військовий збір, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду, тобто не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 126.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини