Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Держприкордонслужба пояснила нові умови виїзду за кордон із 27 вересня

Реклама

Держприкордонслужба вказала на зміни в правилах перетину кордону, котрі в основному стосуються порядку пропуску через кордон осіб, які мають проблеми зі здоров'ям та тих, хто їх супроводжує.

Йдеться про постанову КМУ від 10.09.2022 р. № 1044, яка діє із 27.09.2022 року.

Цей документ визначає порядок виїзду за кордон під час воєнного стану осіб з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, дітей з інвалідністю чи визначеним переліком захворювань та тих, хто супроводжує вищеперераховані категорії людей.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Тепер супроводжуючим громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років вже не обмежена кількість перетинів кордону на виїзд з України, адже раніше дозволялося лишень 1 раз на час дії воєнного стану. Вказані чоловіки тепер можуть виїжджати за кордон до осіб з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, дітей з інвалідністю чи визначеним переліком захворювань, яких вони доглядають, якщо зазначені особи (діти) перебувають на консульському обліку.

Водночас громадяни України, які підлягають призову під час мобілізації, зобов'язані повернутися з-за кордону не пізніше, ніж особи, яких вони супроводжували.

Прийнята постанова чітко регламентує категорії осіб та документи, які необхідні для перетину кордону. Наразі для різних категорій осіб визначені різні документи, які підтверджують ступені спорідненості чи факти здійснення догляду.

Аби уникнути відмов у пропуску, прикордонники рекомендують особам, які планують перетин кордону, перед прибуттям у пункти пропуску ретельно ознайомитися з вимогами Правил перетинання кордону та мати усі передбачені документи, особливо у супроводжуючих громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини