Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП зареєстрований на тимчасово окупованій території: який документ дозволить не сплачувати зайвого ПДФО

Реклама

Податківці пояснили, які документи надавати ФОП для підприємств (підприємців) аби не застосувалися пп. 38.9 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" ПКУ, якщо їх місце проживання зареєстровано на тимчасово окупованій території.

Адже під час нарахування (виплати) ФОП, місцезнаходженням або місцем проживання яких є тимчасово окупована територія (незалежно від системи оподаткування), доходу від підприємницької діяльності суб'єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, зобов'язані утримати ПДФО у джерела виплати. При цьому на таких осіб не поширюється дія п. 177.8 та пп. 2 п. 297.1 ПКУ.

Доходи від підприємницької діяльності, оподатковані відповідно до пп. 38.9 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" ПКУ, не включаються до загального оподатковуваного доходу ФОП та/або доходу ФОП - платника єдиного податку.

Тож ФОП, місце проживання якої зареєстровано на тимчасово окупованій території, для не застосування пп. 38.9 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" ПКУ повинна звернутись до державного реєстратора та здійснити перереєстрацію місцезнаходження на території, підконтрольній Україні. При цьому копія виписки (витягу) з ЄДР буде документом, підтверджуючим державну реєстрацію ФОП за місцезнаходженням на території в межах України.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини