Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скільки працівників з нефіксованим робочим часом може працювати в одного роботодавця — Держпраці

4 жовтня 2022, 10:55
286
0
Реклама

Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області повідомило, що відповідно до вимог ч.3 ст. 21-1 КЗпП, кількість трудових договорів з нефіксованим робочим часом в одного роботодавця не може перевищувати 10% загальної кількості трудових договорів, стороною яких є цей роботодавець.

У разі перевищення цієї допустимої кількості трудових договорів з нефіксованим робочим часом передбачена відповідальність за порушення законодавства про працю у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення (ст. 265 КЗпП).

При цьому під час дії воєнного стану у разі виконання в повному обсязі та у встановлений строк приписів про усунення порушень, виявлених під час здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю), штрафи, передбачені ст. 265 КЗпП, не застосовуються згідно із Законом № 2136-ІХ.

Також зазначили, що разом з тим посадові особи підприємств, установ та організацій, які винні у порушенні законодавства про працю, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Хочете налагодити ефективну роботу бухгалтерії? Спробуйте рішення LIGA360 для вашого департаменту. Моніторте зміни законодавства, економте час на поданні звітності, діліться аналітикою та практичними рекомендаціями для роботи. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини