Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний комітет Ради підтримав скасування звіту про працевлаштування осіб з інвалідністю

Реклама

Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував прийняти в другому читанні та в цілому законопроект № 7433.

В першому читанні цей документ нардепи схвалили 16.08.2022 року, про що сповіщалося у новині «Звіт про працевлаштування осіб з інвалідністю скасують: прийнято за основу законопроект».

Законопроект повинен забезпечити своєчасний облік трудової діяльності працівника в електронній формі, а також розширити напрями використання інформації, яка міститься в Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соцстрахування, зокрема для забезпечення трудових прав працівників та осіб з інвалідністю та спрощення звітності для роботодавців.

Він повинен запустити обмін інформацією з Державного реєстру з Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю щодо створення робочих місць для осіб з інвалідністю, зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавцями тощо. Такі дані дозволять обраховувати квоту на працевлаштування людей з інвалідністю, адміністративно господарські санкції.

Також обмін інформацією дозволить скасувати паперову звітність до Фонду роботодавцями, яка дублює електронну.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини