Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни щодо призову на військову службу — законопроєкт

7 жовтня 2022, 10:50
2906
0
Реклама

6 жовтня 2022 р. у Верховній Раді було зареєстровано проєкт Закону України "Про внесення зміни до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану" (№ 8109).

Ним законотворці планують унормувати особливосты проведення призову громадян на строкову військову службу та організації роботи призовних комісій під час дії воєнного стану.

Законопроєктом пропонується доповнити Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" новою статтею, якою визначається, що під час дії воєнного стану:

- призов на строкову військову службу не проводиться;

- призовні комісії створюються для розгляду питань щодо:

а) організації медичного огляду осіб, які перебувають на обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на облік військовозобов'язаних або виключення з обліку;

б) направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань та складання вступних іспитів або прийняття рішення про відмову в такому направленні.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини